Combi Oor-Lichaamskaars

Oorkaarsen Oorkaarsen(holle brandende kaarsen) werden heel vroeger gebruikt om het oor te reinigen. In onze drukke westerse maatschappij gebruikten ze de oorkaarsen vooral als antistress middel, maar het wordt steeds meer als therapievorm gebruikt. De oorkaars werkt lichaamszuiverend. (zie ook lichaamskaarsen)

Lichaamskaarsen worden ook al heel lang gebruikt. Oude natuurvolkeren hebben in het begin uit boomschors, later uit pijnstillende geneeskrachtige kruiden, hun helende kaarsen gemaakt. Nog later hebben zij het vertraagd brandend en langer durende effect van de in bijenwas gedompelde (en daardoor beter werkende kaars) ondervonden. Indische saffraanwortel (kurkuma) is een geneeskrachtig kruid, wat de kaars uniek maakt. Als in de weg van energiestromingen hindernissen ontstaan kan één of andere zenuwwortel ontstoken raken en pijn veroorzaken. Tijdens het verbranden van de kaars ontstaat de onderdruk, deze wordt gecreëerd door de vlam in de schouw van de kaars, hierdoor wordt de huid (pijnloos) vacuüm getrokken en wordt het lichaamspunt gestimuleerd. Dit zorgt voor een diepe ontspanning..

Tijdens deze cursus krijg je uitleg over de Oor en Lichaamskaarsen.. Je ontvangt en geeft zelf ook een Oor of Lichaamskaars massage. Zodat je weet wat het is en er zelf mee aan de slag kunt.

Lunch, reader, certificaat en nazorg zitten bij de cursusprijs inbegrepen.

De Combi Oor/ lichaamskaarsen Cursus bedraagt € 150,-

IMG_0196-1            IMG_0193-1            CIMG2005